Πέμπτη 14 Ιανουαρίου 2016

Χειροποίητο παιδαγωγικό βιβλίο από τσόχα «My quiet book»

Γεια σας φίλοι αναγνώστες!

Στο video και τις φωτογραφίες που θα δείτε παρακάτω η φίλη μας Μαρία μας παρουσιάζει τη δική της δουλειά, ένα πανέμορφο χειροποίητο παιδαγωγικό βιβλίο!



Όπως η ίδια μας λέει, πρόκειται για ένα βιβλίο φτιαγμένο κυρίως από τσόχα, το λεγόμενο «quiet book» ή «buzy book» ή και «montessori book».

Είναι ένα χειροποίητο παιδαγωγικό βιβλίο το οποίο σκοπό έχει να συνδυάσει τη μάθηση με το παιχνίδι.

Είναι κατάλληλα προσαρμοσμένο στις ανάγκες του παιδιού. Μέσα από αυτό το παιδί έχει την ευκαιρία να αναπτύξει την λεπτή κινητικότητα του εξασκώντας πολύ τα χέρια του, ανακαλύπτει τη γνώση, μαθαίνει βασικές πτυχές της καθημερινής ζωής (διαδικασία ύπνου, ώρα κτλ.), αναπτύσσει τις μαθηματικές του ικανότητες (αριθμοί και η ποσότητα που αυτοί αντιπροσωπεύουν), και όλα αυτά με παιγνιώδη τρόπο.

Το παιδί παίρνει το χρόνο του να τελειώσει την κάθε δραστηριότητα και όταν είναι έτοιμο προχωρεί στην επόμενη. Με την επαφή του με ένα τέτοιου είδους βιβλίο δίνεται η δυνατότητα στο παιδί να οδηγηθεί στη μάθηση μέσω της εξάσκησης, της έρευνας και της παρατήρησης.


Ένα όμορφο, πρωτότυπο και χρήσιμο δωράκι για τα παιδάκια μας! Για να επικοινωνήσετε με τη Μαρία, επισκεφθείτε τη σελίδα της στο facebook «My quiet book».

















Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σας ευχαριστώ για τα σχόλια!

DIY ΧΕΙΡΟΠΟΙΗΤΑ. Από το Blogger.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ

ΣΤΕΙΛΤΕ ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΣΑΣ

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Το παρόν blog δεν φέρει καμία ευθύνη για οτιδήποτε αφορά τα προϊόντα που παρουσιάζονται σε αυτή τη σελίδα. Για οποιοδήποτε θέμα σχετικά με αυτά, απευθυνθείτε αποκλειστικά στους δημιουργούς τους μέσω των συνδέσμων τους που αναφέρονται στις αναρτήσεις.

Translate